Nissan Note Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil üreticisi Nissan’ın B segmenti modeli olan Note nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Nissan Note inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Nissan her ne kadar Japon markası olarak bilinse de, Renault ile ciddi bir işbirliğine gitmiş ve araçlarında Renault parçaları kullanmaya başlamıştır. Note’da Renault işbirliğinden nasibini almıştır. Ülkemizde ilk olarak 2006 yılında satılmaya başlamıştır. 2011 yılında makyajlı ikinci nesilleri gelmiştir. 2015 yılının ilk aylarında ise ülkemizde satışı durdurulmuştur. Dünya’da hala daha hibrit teknolojisi ile üretimi ve satışı devam etmektedir.

İlginizi çekebilir :  ” Nissan Pulsar Nasıl Araba?

Nissan Note Nasıl Bir Araba?

B segmenti bir otomobil olmasına rağmen küçük bir MPV görüntüsü çizmektedir. Zaten görünüş olarak yüksek bir otomobil olduğunu hemen fark ederseniz. Satışta olduğu dönemlerde aslında hiçte fena olmayan satış rakamları yakalamıştır. Tekna, Tekna Pack ve Visia donanım paketleriyle satılmıştır. ABS, ESP, ASR, sürücü ve yolcuk hava yastıkları, klima, hız sabitleyici, yol bilgisayarı, start-stop, sis farları, elektrikli camlar ve aynalar ve fonksiyonel direksiyon” gibi pek çok özelliğe sahiptir. 2012 yılına kadar CVT otomatik şanzıman seçeneği bulunurken daha sonraları 5 ileri manuel vites ile satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.2 Benzinli : 2013 – 2015 yılları arasında satılmış 3 silindirli 1.2 hacimli bu motor 80 beygir ve 110 Nm tork güç üretmektedir. Düşük yakıt tüketimi verisi ile dikkat çekmektedir. Şehir içinde 5.8, şehir dışında 4.2 litre yakıt tüketimi vardır.

1.4 Benzinli : Renault Clio modellerinde kullanılan motorun aynısıdır. 2006 – 2011 yılları arasında satılan ilk nesil Note ile birlikte gelmiştir. 88 beygir ve 124 Nm tork güç üreten 4 silindirli bir motordur. LPG ile uyumlu olup şehir içinde 7.5, şehir dışında 5.2 litre yakıt tüketmektedir.

1.5 dCi : Yine Renault tarafından üretilmiş ve Nissan tarafından modellerinde kullanılmış motorlardan bir tanesidir. Zaten dCi dizel teknolojisi pek çok marka tarafından tercih edilmektedir. Bunda sağlamlık, performans ve ekonomikliğin üst düzey olması yatar. 90 beygir ve 200 Nm tork güç üretmektedir. EURO 5 normlarındaki bu motor şehir içinde 4.3, şehir dışında 3.2 litre gibi çok düşük yakıt tüketim verilerine sahiptir.

1.6 Benzinli : En çok tutulan benzinli motor seçeneğidir. 1. nesil kasalarla birlikte gelmiş motordur. 110 beygir ve 153 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumludur. Şehir içinde 9.2, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

Nissan Note Arkadan Görünüşü

Nissan Note Kullanıcı Yorumu

2007 yılında sıfır alıp 13 yıl kullandıktan sonra 2020 yılında sattığım bir arabadır. Bu sebeple hakkında çok fazla bilgiye sahip olduğumu söyleyebilirim. Ön göğüs, torpido üstü ve kapı içlerinde sert plastik bir malzeme kullanılmıştır. Ama bu arabanın ekonomik bir otomobil olduğunu asla unutmayın. İçinin genişliği çok güzeldir, arka diz mesafesi çoğu b segmenti arabaya göre daha uzun bir yapıdadır. Tavan yüksekliği o kadar ferah ki çocuklarım uzun yolcuklarda bile sıkılmıyorlardı. İçinde oturumu diğer otomobillere göre daha yüksek olduğundan trafikte duran arabalara üstten bakıyorsunuz. Çok zaman sanki bir jip kullanıyormuşum hissi veriyordu. Altı yerden yüksek olduğu için köy yolları gibi engebeli yerlerde çok büyük avantaj sağlıyor. Koltuklarında sert bir sünger vardır, ancak çökme ve ezilme asla yapmıyor. Benim tek hoşuma gitmeyen yanı bagajının çok kullanışsız olmasıydı. Motor performansı 1.5 dCi için konuşuyorum harikadır. Hem sessiz çalışır hem de güzel bir performans sergiler. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan asla hantal kalmaz. Uzun yolculuklarda sınırlarınızı bildiğiniz sürece konforlu bir yolculuk imkanı sunar. Ancak 130 km/s hızın üstüne çıktığınız zaman yolda gezinmeye başlıyor. Yol tutuşunun öyle aman aman iyi olmadığını bilin. Yanında bir otobüs veya kamyon geçince yüksek hızlarda çok fazla sallanıyor. Arkası ve altı yüksek olduğundan yola çok iyi basmıyor. Bu durumda hızlıyken virajlara girdiğinizde arabanın çok fazla yana yatmasına neden oluyor. Frenleri gayet güçlüdür ve Note’u kısa mesafede durdurabilir. Şehir içi kullanımlar için ise çok ideal bir otomobildir. Asla park sorunu yaşamıyorsunuz. Ayrıca manevra kabiliyeti çok üstün olduğundan aralara derelere rahatlıkla girebiliyor. Çok atik ve seri bir otomobil olduğunu bilin.

Nissan Note Alınır Mı?

Ben bu arabayı 13 yıl boyunca severek kullandım. Yedek parçaları bulunuyor mu diye soracak olursanız motor ve mekanik aksam parçaları Renault ile ortak olduğundan çok ucuz ve adeta peynir ekmek gibi çok bulunuyor. Ayrıca bu araba bana 13 yıl boyunca bir kere bile sorun çıkartmadı. Ayrıca bu arabaları sakin insanlar kullandığı için çok fazla yorulmamış oluyorlar. İkinci el piyasası çok hızlı değil ama elde kalıp satılmayacak arabalardan da değildir. Gönül rahatlığıyla temiz bir tanesini alabilirsiniz.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

  1. 2012 model tekna pack paket otomatik şanzuman olanından aldım. Araç 60.000km’de. Çok güzel tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu