Nissan NX Coupe Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Nissan NX Coupe Nasıl Araba, Alınır Mı? Nissan'ın spor otomobili olan NX Coupe nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız.

NX Coupe Nasıl Araba fikriniz varmı? Biliyoruz sizde merak ediyorsunuz. Bu yüzden Nissan’ın spor otomobili olan NX Coupe nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Nissan NX Coupe inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Nissan, Renault ile işbirliği yapmadan önce daha çok sportif modeller üreten bir markaydı. Ancak daha sonra girdiği mali krizden çıkmayınca şuan Renault ile işbirliğine gitmiş daha çok aile otomobilleri üretmeye başlamıştır.

Spor otomobil deyince 1990’lı yılların hemen başında iki kişilik modeli olan NX Coupe modelini satmaya başlamıştır. Türkiye’de 1991 yılında satılmaya başladıktan sonra 1992 yılında kaldırılmıştır. Yine de o zamana göre fena olmayan satış rakamları yakalamıştır.

Nissan NX Coupe Nasıl Bir Araba?

NX Coupe kendine has tasarımıyla o yıllarda tüm otomobil meraklılarının dikkatini çeken bir arabaydı. Öyle ki yolda bir tane görüldüğü zaman of arabaya bak diye insanlar birbirine söylerdi.

Tek kapılı iki kişilik olması, yarım açılan cam tavan (hard top), hidrolik direksiyon, klima ve ön cam otomatiği gibi özelliklere sahiptir. 5 ileri manuel ve 4 ileri tam otomatik şanzıman seçeneklerine sahiptir. Daha çok Amerikan pazarı hedeflenerek üretilmiş bir arabadır.

Kaputunun altında 1.6 litre hacminde 90 beygir ve 133 Nm tork güç üreten benzinli bir motor vardır. Bu motor şehir içinde 10.5, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir. Spor görüntüsüne rağmen güçsüz bir motordur.

Nissan NX Coupe Kullanıcı Yorumu

Elimde çok fazla para yoktu. Bende zaten tek başıma yaşayan birisi olduğum için 1991 model bir Nissan NX Coupe aldım ve 3 yıl boyunca kullandım. Kapılarında cam çıtası olmaması, dijital hız ve devir göstergesi gibi detaylar onu zamanının en teknolojik modellerinden bir tanesi yapıyor.

Ön tarafının genişliği güzeldir. Arka tarafına koltuk koymuşlar ama bir insanın oturması imkansızdır. Koltuklarında kaliteli bir kadife döşeme kullanılmış olup oldukça rahattır. Ön göğüs, torpido ve kapı içleri gibi yerlerde oldukça kaliteli bir kaplama malzemesine yer verilmiştir.

Üretiminin üstünden 30 yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen en ufak bir çatlama, solma ve soyulma gibi şeyler asla olmuyor. Bana göre bu arabanın tek negatif yönü motorunun zayıf olması. Zayıf dediysem çekmiyor değil. hani tasarımı coupe ya insan basınca gidecek bir araba bekliyor altında.

Yine de şehir içinde ara hızlanmalarda fena sayılmayacak bir performansa sahiptir. Manevra kabiliyeti üstündür. Yolda NX Coupe görenler dönüp bir daha bakıyor. Çok kişi trafikte bu arabanın markası nedir diye sordular. Bir kaç defa otobanda test etme fırsatı buldum. 180 km/s hıza kadar rahatlıkla çıkabiliyor. Ayrıca yol tutuşu oldukça güzeldir. Sert virajlarda bile arkasını kolay kolay bırakmıyor.

Nissan NX Coupe Alınır Mı?

Sizin aklınızdaki ilk soru yedek parçaları bulunuyor mu olacaktır. Hemen cevaplayalım soru kalmasın. Motor, mekanik ve yürüyen aksam parçası olarak çok fazla zorluk çekmezsiniz. Ancak kaportadan bir parça ihtiyacınız olduğu zaman hapı yuttunuz demektir.

Çünkü hiçbir parçacıda yok. Hemen hurdacılara yönlendiriyorlar. Eğer orada bulursanız dünyanın parasını istiyorlar. Bu sebeple yedek parça konusunda kendine güveniyorsanız alın. İkinci el piyasası yok denecek kadar azdır. Öyle hemen kolay kolay satılabilecek arabalardan değildir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu