Kaput Açma Teli ve Kolu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Kaput Açma Teli ve Kolu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti. Tüm bilgiler bu yazımızda.

Kaput Açma Teli otomobillerin motor kaputunu içerden açmaya yarayan önemli bir unsur. Peki fiyatı ne kadar? İşçilik ücreti ne kadar? Kısaca 2023 yılı için kaput açma teli ve kolu değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Otomobillerin motor kısmının dış etkenlere karşı korunması için kaput kullanılmaktadır. Ayrıca kaputun sürücü tarafından içerden istenildiği zaman açılabilmesi gerekir.

Çünkü motor yağı ve suyu gibi şeylerin sürekli olarak kontrol edilmesi gerekir. Bir otomobilin kaputu bir yıl içerisinde onlarca defa açılıp kapatılır. İşte sürücü arabanın içinde sol ön tarafın altında bulunan bir kolu çekmesiyle kaput kapağını açık hale getirir.

Bazı otomobil markalarında ise kaput kolu yerine arabanın ön tarafına anahtar sokularak açılır. Her iki durumda da bir tel gerilir ve kaputu kilitli halden, açık hale getirir. Burada aynı evlerde kullanılan mekanizmanın bir benzeri kullanılır.

Kaput açma mekanizması çekilen tel yardımıyla boşa çıkar. Sonuç olarak kaput açık hale getirilmiş olur. Ancak sürekli olarak açılıp kapatılan kaput teli kopabilir. Ayrıca kol kırılabilir. Özellikle Tofaş araçlarının kaput kolu çok dayanıksız olduğu için çok çabuk kopar. Bu durumda değiştirilmesi gerekecektir.

Kaput Açma Teli ve Kolu Ne Kadara Değişir? 2023 Fiyatları

Bazı marka ve modeller için ucuzken bazı araçlarda zor bir işlemdir. Örneğin bir Tofaş Şahin, Reno 9 Broadway veya Lada Samara gibi araçların çok kolayken, bir Volkswagen’in çok daha zordur. Ürünler ayrı ayrı satılabildiği gibi genelde set halinde satılır.

Kaput açma teli ve kolu fiyatı 200 ile 1500 lira arasında değişir. Değişimi için işçilik ücreti ise aracın karmaşıklığına göre 200 liradan 1000 liraya kadar çıkabilir. Kısaca 2023 yılı için kaput açma kolu ve telini değiştirmenin maliyeti 400 ile 2500 lira arasında bir para tutacaktır.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu