Ön Cam Fitili Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Su kaçırana kadar kimsenin haberinde olmadığı bir parça olan ön cam fitili ne kadara değişir? Ön cam fitili fiyatı ne kadar? Ön cam fitili değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca 2022 yılı için ön cam değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Otomobil teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin ön camı arabanın kaportasına tüm arabalarda ön cam lastiği denilen bir fitil bağlar. Ön cam fitili aracınızın içine rüzgar ve su girmesini engelleyen parçadır.  Bu fitil çok sağlam ve dayanıklı bir kauçuk malzemeden yapılmıştır. Çünkü kışın aşırı soğuk, kar ve buza maruz kalırken yazın aşırı sıcak ve neme maruz kalır. Bu durum on cam fitilinin sertleşmesine neden olur. Sonuç olarak zamanla çatlar ve kırılır. İşin daha kötüsü arabanın içine rüzgar sesi ve yağmur suyunun girmesine neden olur.

Örnek vermek gerekirse ben Tofaş marka aracımın cam fitili yırtıldı. Yolda giderken hem rahatsız edici bir rüzgar sesi geliyordu, hemde yağmurda arabanın içine su giriyordu. Hatta bazen bu fitil artık camı tutamaz hale geliyor ve cam yerinden çıkabiliyor.

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için ön cam fitilini yenisi ile değiştirmeniz gerekir. Bazı sürücüler masraftan kaçınmak için fitile silikon sıkıyor ve delikleri kapatıyor. Ancak bu geçici bir çözümdür ve mutlaka kısa bir süre sonra o cam fitili yeniden kaçırmaya başlayacaktır.

Ön Cam Fitili Ne Kadara Değişir

Aracınızın ön cam fitilinin değişmesi için bir oto cam dükkanına gitmeniz gerekiyor. Daha sonra ustanız ön camı sökecek ve yenisini takacaktır. Yerine sabitlemek için ise cam silikonu sıkacaktır. Ön cam fitili fiyatları 250 liradan 2.000 liraya kadar değişmektedir. Ayrıca aracınızın marka ve modeline göre değiştirme ücreti değişiklik gösterecektir. Örneğin Tofaş Şahin, Doğan ve Kartal, Renault 9 Broadway gibi araçların değişim işçilik ücreti 200 lira iken ortalama bir araç için 400 lira işçilik ücreti alınmaktadır. Kısaca 2022 yılı için ön cam fitili değiştirme maliyeti 450 ile 2500 lira arasında bir fiyata para tutacaktır.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu