Kia Clarus Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın d segmenti aracı olan Clarus nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Kia Clarus inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Kia, çok yönlü otomobiller üreten bir markadır. Amerika pazarına özel arabaları da mevcuttur ve bu modeller Türkiye ve Avrupa pazarında çok az yer almaktadır. Clarus işte bu modellerden bir tanesidir. Üretim aşamasında daha çok Amerikan pazarı düşünülmüştür. Ancak ülkemizde 1997 – 1998 yılları arasında kısa bir dönem satılmıştır.

Kia Clarus Nasıl Bir Araba?

D segmenti bir otomobil olan Clarus gerçekten dönemine göre donanımlı ve konforlu arabalardan bir tanesidir. GLX donanım paketiyle satılmış olup “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, klima, dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar” gibi özellikleri bulunmaktadır. 2.0 motor seçeneği ile yer almıştır. Bu motor 133 beygir ve 171 Nm tork güç üretmektedir. 4 silindirli motor LPG ile uyumudur. Ancak yakıt tüketimi olarak biraz fazladır. Şehir içinde 12.5, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir. 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı vites seçenekleri bulunmaktadır.

Kia Clarus Arkadan Görünüşü

Kia Clarus Kullanıcı Yorumu

Bir Tofaş Şahin alana kadar her bakımdan daha üstün olduğunu düşündüğüm bir 1997 model Clarus aldım ve kullanıyorum. Öncelikle bu arabanın emsali kesinlikle Tofaş değil. Oldukça kaliteli olduğunu daha içine oturduğunuz anda anlayabiliyorsunuz. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde gayet kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Koltuklarında kadife döşeme mevcuttur. Hız göstergesi hem kilometre hem de mil cinsindendir. Zaten Amerikan arabası olduğunu daha dıştan görünüşünden anlıyorsunuz. Kocaman bir cüssesi var. Arka diz mesafesi çok geniştir ve 3 yetişkin rahatlıkla sığabilir. Sürüş zevki olarak gördüğüm en iyi arabalardan bir tanesidir. Onu kullanırken insan zevk alıyor. 133 beygirlik motoru çok atik ve arabayı güzel kaldırıyor. Şehir içinde ara hızlanmalarda gayet güzel. Otomatik şanzımanı ise sağlamdır ve kolay kolay sorun çıkartmaz. Yokuşlarda geri kaçırma yapmaz. Şehir içinde ara hızlanmalarda ivmelenmesi yeterlidir. Uzun yolda gayet oturaklıdır. Bastıkça yola oturan bir yapısı var. Arkasını kolay kolay bırakmaz, sert virajlara bile yüksek hızlarda girebilirsiniz.

Kia Clarus İçi

Kia Clarus Alınır Mı?

Evet sizin aklınıza şimdi ilk olarak yedek parçaları bulunuyor mu sorusu geliyor. Motor, mekanik ve yürüyen aksam parçalarını bulmak zor değil. Yeter ki ne aradığınızı bilin. Ancak kaporta ve aksesuar aksam parçaları çok zor bulunuyor. Ayrıca bulsanız bile dünyanın parasını istiyorlar. Şunu unutmayın ki Clarus öyle kolay kolay arıza çıkartan bir araba değil. Bence parasına göre alabileceğiniz en iyi arabalardan bir tanesidir. İkinci el piyasası çok zayıftır. Ama bu Clarus’un ucuz bir araba olmasını sağlıyor.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

2 Yorum

  1. Yukarıda KİA KLARUS ile ilgili bir kullanıcı yorumunda KİA ‘ nın Amerikan arabası demiş ve gülmekten kendimi almadım. Kusuraa bakmasın ve düzeltmesini tavsiye ederim. KİA Güney Kore ‘ de imal edilir. 2002 yılında bir otomatik şanzıman CLARUS almıştım ve hemen hemen 7-8 yıl kullandım. Yakıt sarfiyatı son derece iyi ve müthiş konforlu araba ama nedense ülkemizde pek rağbet görmedi.

    1. Yukarıdaki yazıyı düzgün okumamışsınız .amerika piyasası için araç üretiyor koreli kia diye yazıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu