Kia Opirus Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın lüks sınıftaki otomobili olan Opirus nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Kia Opirus inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Opirus aslında ilk olarak 2003 yılında üretilmeye başlamış olsa da ülkemizde satışı 2005 – 2008 yılları arasında olmuştur. O zamanlar sıfır olarak satış fiyatı çok yüksek olmasından dolayı çok fazla tutulmamıştır. Zaten tutulmadığı için günümüzde ikinci el fiyatları bir hayli düşüktür. Tasarım olarak önden bakıldığı zaman Mercedes’i andırmaktadır.
Kia Opirus Nasıl Bir Araba?
E segmenti lüks sınıfta yer alan Opirus gerçekten çok kaliteli bir otomobildir. Konfor ve donanım adına her şey düşünülmüştür. Her açıdan premium sınıf markalara taş çıkartacak bir arabadır. Zaten Kore’de pek çok devlet adamı tarafından zamanında makam arabası olarak kullanılmıştır. “ABS, ESP, ASR, yokuş kalkış desteği, hakiki deri döşemeler, ısıtmalı, elektrikli ve hafızalı koltukları, hız sabitleyici, bağımsız kumanda edilebilen arka havalandırma, vale kilidir, xenon farlar, hafızalı direksiyon, elektrikli bagaj ve depo kapağı, hıza duyarlı far sistemi” gibi pek çok özelliğe sahiptir. Opirus’ta 5 ileri otomatik şanzıman kullanılmıştır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde;
3.5 V6 : 6 silindirli 24 valf olan bu motor Opirus’ta en çok tutulan motor seçeneğidir. 198 beygir ve 294 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 18, şehir dışında 9 litre yakıt tüketmektedir.
İlginizi çekebilir : ” Kia Capital Nasıl Bir Araba? “
3.8 GL : Yine 6 silindirli olmasına rağmen 3.8 litre ve 24 valf bir motordur. 266 beygir ve 353 Nm tork gibi iddialı bir güç üretmektedir. Şehir içinde 19, şehir dışında 10 litre yakıt tüketmektedir.
Kia Opirus Arkadan Görünüşü |
Kia Opirus Kullanıcı Yorumu
Bir arkadaşım ucuz fiyatına aldanıp bunlardan bir tanesini aldı ve hala daha kullanmak zorunda. Neden böyle dediğimi alınır mı başlığı altında anlatacağım. Ancak benimde arkadaşımdan ödünç alıp Ankara’dan İstanbul’a gidip geldiğim bir araba olduğu için tecrübe edinme fırsatım oldu. Öncelikle Kia’dan beklenmeyecek derece kaliteli bir otomobil olduğunu söyleyim. İçerisinde her şeyin en lüksü kullanılmış. Koltuklarında bulunan hakiki deri kalitesini zaten ilk oturduğunuz anda hissettiriyor. Ön göğüsün ortasındaki ahşap kaplama güzel bir görüntü veriyor. Zaten E segmenti bir otomobil olduğundan içi yayla gibi geniş. Arka diz mesafesi o kadar uzun ki iki sıra koltuk bile sığarmış. Tam bir makam arabası kıvamında. Motor performansı muhteşem. Gaza bastığınızda sizi koltuğa yapıştırıyor ve V6 motorun sesi harika çıkıyor. Otobanda biraz sınırlarını test etmek için gaza yüklendim hiç zorlanmadan 220 km/s hıza çıktı. O an acaba yol düz olsa ben gaza yüklensem 300’e çıkar mı diye düşünmedim değil. Kocaman bir otomobil olmasına rağmen frenleri çok güçlü. Yüksek hızlarda bile sert fren yapınca kısa mesafede arabayı durduruyor. Ankara’dan İstanbul’a uçak konforunda gidip geldik.
Kia Opirus İçi |
Kia Opirus Alınır Mı?
Evet buraya kadar hep iyi yönlerini anlatmaya çalıştım. Ancak bunun birde eksi tarafları var. Tamam parasına göre çok şey sunan bir otomobil. Bugün bir Opirus parasına Clio ve 301 gibi arabaları veriyorlar. Kalite olarak onlardan kat kat daha üstün bir araba. Ancak vergisinin yüksek olması, yakıt tüketiminin adeta benzini içmesi ve yedek parçalarının olmaması eksi yönlerinden. İkinci elde ise bu yakıt pahalılığında kimsenin yanaşmadığı için çok zayıf. Eğer özel bir merakınız ve çok paranız yoksa ucuzluğuna aldanıp alırsanız garajdan çıkartmaya korkacağınız bir otomobildir.
Kaynak: otobilgisi