Mitsubishi Carisma Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
Japon otomobil devi Mitsubishi’nin D segmenti otomobili Carisma nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Mitsubishi Carisma incelemesi ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Mitsubishi özellikle 90’lı yıllarda dünyanın en çok sevilen otomobil markalarından bir tanesiydi. Ancak daha sonra girdiği ekonomik krizler nedeniyle zor zamanlar geçirdi. Carisma modeli ise Mitsubishi tarafından üretilmiş orta sınıf bir otomobildir. 1996 yılından 2005 yılına kadar üretilmiştir. Üretimde bulunduğu zamanlarda Türkiye’de de satılmıştır.
Mitsubishi Carisma Nasıl Bir Araba?
Carisma üretilirken diğer markalarla ortaklıklar yapıldı. Örneğin platform olarak Volvo S40 ile aynı şaseye sahiptir. Sağlamlık konusunda da Volvo’dan baya bir destek alınmıştır. ABS, Klima, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar ve elektrikli camlar standart özelliklerdir. 430 litre bagaj hacmine sahiptir. Avance, Classic, Comfort, GL ve GLX donanım paketleriyle satılmıştır. 2002 yılında 2. nesli üretilmiş donanım olarak elektrikli koltuklar, yol bilgisayarı, dijital klima, ASR ve hız sabitleyici gibi özellikler eklenmiştir. Carisma’nın 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı seçenekleri vardır.
1.6 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. 90 beygir ve 137 Nm tork güç üretmektedir. Çok performanslı bir motor değildir ama çok sağlamdır. Şehir içinde 9.5, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile tam uyumlu bir motordur.
1.8 GDI : 1.8 litre hacimli 4 silindirli bir motordur. Mitsubishi tarafından tasarlanıp üretilmiştir. Çok fazla tutulmamaktadır. Tutulmamasının sebebi LPG ile uyumsuz bir motor olmasıdır. 125 beygir ve 174 Nm tork güç üretir. Şehir içinde 10, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir.
1.9 DI-D : Mitsubishi’nin Renault’tan aldığı motordur. Yani 1.9 dizel bir Renault ile aynı motorlu araca sahip olabilirsiniz. 102 beygir ve 215 Nm tork güç üretmektedir. Eski kara dizel motorların turbolu olanı desek yeridir. Zaten çok fazla tutulmamaktadır. Şehir içinde 7.5, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketimi vardır.
Mitsubishi Carisma Kullanıcı Yorumu
Evet 2013 yılından bu yana bir Mitsubishi Carisma kullanıyorum ve daha uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Bendeki 1.6 litrelik motora sahip olanı. İlk olarak parasına göre alabileceğiniz en kaliteli otomobil diyebilirim. Şuan bile 50 bin lira civarına satılan Carisma’da aynı paraya hiç bir otomobilde bulamayacağınız donanımlar mevcuttur. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok güzeldir. Göğüs ve kapı içlerinde kaliteli deri benzeri bir malzeme kullanılmıştır. İçerisi oldukça geniştir ve arka diz mesafesi baya uzundur. 1.90’lık arkadaşım bile rahatlıkla sığabiliyor arkasına. Bagajı da çok geniş zaman zaman iki bebek arabasını sığdırdığım bile oluyor. Otomatik şanzımanı kaya gibi sağlamdır. Yokuşlarda geri kaçırma yapmaz, vites geçişleri sessiz ve sarsıntısızdır. 1.6 motoru biraz zayıf kalıyor ama. Şehir içi ara hızlanmalarda hantal bir performans sergiliyor. Hele yokuşlarda durup kalkerken ivmelenmekte zorlanıyor. Ses yalıtımı çok başarılı değildir. Motor sesini biraz içeriye alıyor. Yol tutuşu bu fiyata alabileceğiniz en iyisine sahiptir. Ne sert virajlara çoğu arabanın giremediği hızlarda girebiliyor. Benim en sevdiğim yönü frenlerinin çok güçlü olması. Ağır bir araba olmasına rağmen kısa sürede durduruyor.
Mitsubishi Carisma İçi |
Mitsubishi Carisma Alınır Mı?
Bu arabanın en kötü tarafı ikinci el piyasasının zayıf olması. Ancak piyasasının zayıf olması ucuz bir otomobil olmasını sağlıyor. Bence bu fiyatlara alabileceğiniz en kaliteli otomobil. Yedek parçaları kolaylıkla bulunabiliyor ve motor, mekanik aksam parçaları hiç pahalı değil. Kaporta, aksesuar plastik aksamları her ithal otomobilde olduğu gibi biraz pahalı.
Kaynak: otobilgisi