Skoda Scala Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
Skoda’nın hatchback otomobili olan Scala nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Skoda Scala inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Skoda Scala ülkemizde ilk olarak 2019 yılında satılmaya başlamıştır ve günümüzde hâlâ daha sıfır olarak satılmaya devam etmektedir. Scala, Polo ile aynı platformda üretilmiştir. Pek çok kişi Octavia’nın hatchback olanı diye tabir etse de bu araba, Rapid ile kardeştir. C segmenti denilmesine rağmen B+ segment diye tabir edilmektedir.
Skoda Scala Nasıl Bir Araba?
2020 yılında bir Skoda Scala aldım ve şuan kullanmaya devam ediyorum. 5 kapılı hatcback bir otomobil olmasına rağmen aslında station wagon’da denilebilir. Arkası çok uzun bir arabadır. Arkasında Volkswagen kalitesi olduğundan tercihim bu yönde oldu. Comfort, Elite ve Premium donanım paketleri vardır. 10.25″ dijital gösterge paneli (hayalet gösterge) Stratos 17″ çelik jant, panoramik cam tavan, Led farlar, start stop, apple car play, sürücü yorgunluk sistemi, hız sabitleyici ve limitleyici, ön sis farları, yokuş kalkış desteği, ABS, ESP ve ASR ile yol bilgisayarı gibi özelliklere sahiptir. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak
1.0 TSI Benzinli : 2020 yılında satılmaya başlamış motor seçeneğidir. Zaten en çok bu motor tutulmaktadır. 3 silindirli olan bu motor 110 beygir ve 200 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 5.9, şehir dışında 4.0 litre yakıt tüketmektedir.
İlginizi çekebilir : ” Skoda Citigo Nasıl Bir Araba “
1.5 TSI : Premium donanım paketiyle 2020-2021 yılları arasında yer almış motor seçeneğidir. 4 silindirli olan bu motor 150 beygir ve 250 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu değildir. Ancak muhteşem performanslı bir motordur. Şehir içinde 6.7, şehir dışında 4.2 litre yakıt tüketmektedir.
1.6 TDI Dizel : 2020 model olanlarında yer almış dizel motordur. Volkswagen grubunun tüm alt markalarında da kullandığı ortak bir dizel motordur. Dünya’nın en çok tercih edilen dizel motoru olarak karşımıza çıkıyor. 115 beygir ve 290 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 4.8, şehir dışında 3.5 litre yakıt tüketmektedir.
Scala’da 5 ve 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra 7 ileri DSG şanzımana yer verilmiştir.
Skoda Scala Arkadan Görünüşü |
Skoda Scala Kullanıcı Yorumu
Aslında bu arabayı almadan önce Fiat Egea hatchback düşünüyordum ve fiyatı Scala’ya göre çok daha uygundu. Ben ise Skoda’nın kaliteli bir otomobil olduğunu bildiğimde dolayı tercihimi bu yönde kullandım. Mavi rengi ile yolda giderken dikkat çekiyor. Tasarımı ise oldukça modern çizgilere sahip. Önce anlatmaya içinden başlayalım. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde kullanılan malzeme kalitesi ortalamanın üstündedir. Ancak koltuk döşeme kalitesini ben pek sevmedim. İçinin genişliği çok güzeldir. Arka tarafına 3 yetişkin rahat rahat oturabiliyor. Ben bir puset takıyorum ve bazen iki kişi daha yanına oturabiliyor. Zaten aile otomobili olması sebebiyle bagaj hacmi oldukça geniştir. 1.9 TSI motorunun performansına hayran kalırsınız. Küçük hacimli olmasına rağmen güzel iş çıkartıyor. Ancak yokuş çıkarken arabada bir kaç kişi varsa biraz bayılıyor. Yine de çok ekonomik bir motor olduğunu söylemeliyim. Yakıt alıyorum ne zaman aldığımı bile unutuyorum. İnternette Scala hakkında pek çok yorum var ama o yazanların kullananlar olduğunu pek sanmıyorum. Motor ve yol sesini içeriye almıyor. Ayrıca söylendiği gibi trim sesleri gelmiyor. Uzun yolda gayet konforlu bir arabadır. Virajlarda yola tutunma kabiliyeti çok güzel. Nice sert virajlara yüksek hızlarda girebiliyorum. 200 km/s hıza kadar otobanda çıkmışlığım var ve o hızlarda bile arabada en ufak bir titreme dahi olmuyor. Frenleri çok güçlüdür ve arabayı kısa mesafede durdurabilir.
Skoda Scala İçi |
Skoda Scala Alınır Mı?
Evet piyasada daha yeni bir model olduğu için çok bilinmiyor. Bana arabanın markası ne diye sorduklarında Skoda Scala diyorum adam hemen interneti açıp nasıl arabaymış diye bakıyor. Bence alınabilir bir arabadır. Ben çok memnunum yani.
Kaynak: otobilgisi